Agronom är miljömäktigast 2012

Agronom Johan Rockström, som vi tidigare skrivit om, har blivit utsedd till Sveriges miljömäktigaste 2012. Varje år publicerar tidningen Miljöaktuellt en lista över ”Sveriges 100 miljömäktigaste personer” och på plats 1 hamnar alltså Rockström. Jättekul att en agronom uppmärksammas, GRATTIS Johan!   

(Bilden hämtad från http://miljoaktuellt.idg.se)
Rockström berättar för Miljöaktuellt att han anser att vi behöver knyta vetenskapen närmare politiskt beslutsfattande. Länder som Storbritannien och Tyskland gör det redan, bland annat har Storbritannien en “Chief scientist” i sin regering. Rockström menar att journalisterna har ett ansvar vad gäller att kontinuerligt rapportera om världens miljöfrågor på samma sätt som det är självklart att alla stora dagstidningar följer börsens utveckling. Vidare skulle Rockström vilja se att det privata näringslivet är mer aktiva i samhällsdebatten genom att visa att man är oroad över miljöproblemen samtidigt som det också innebär möjligheter.
Om till exempel Ingvar Kamprad kliver fram och säger att det här är någonting som verkligen bekymrar honom, då tror jag det biter mycket mer än om vi forskare ensamma lägger fram vår bevisning.
Vi vill att yrkestiteln agronom blir mer välkänd i kretsar som traditionellt inte anställt agronomer. Johan Rockström är antagligen Sveriges mest kända agronom och vi hoppas att den publicitet han får bidrar till att fler vet vad en agronom är!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>