Agronom på helsida!

Hann knappt vakna i morse innan den första agronomen för dagen dök upp. Är hemma på Frösvidal i helgen och läste den lokala dagstidningen Nerikes Allehandas lördagsbilaga. På en helsida hittade jag där Maria Mehlqvist som är 33 år och husdjursagronom.

I reportaget berättar Maria att hon jobbar som företagscoach inom LRF. Just nu driver hon ett projekt med fokus på mjölkbönder. Hon tar upp den aktuella smörbristen och säger att:

“Smörbristen i våra butiker är en direkt följd av att antalet mjölkbönder minskar stadigt samtidigt som vår konsumtion av feta mejeriprodukter ökar”

Maria menar också att det för tio år sedan fanns 300 mjölkbönder i Örebro län och idag finns bara 100 kvar, vilket innebär att en väldigt viktig del av det svenska lantbruket börjar försvinna. Inte ett särskilt muntert budskap, men tydligt att agronomer har en viktig och aktuell kompetens!

/Brita

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Agronom på helsida!

  1. Jättekul initiativ till denna blogg tjejer!! Jag kommer fortsätta att följa er!!

    Kul också att min kursare Maria är uppmärksammad i Neireks Allehanda! Go MAria!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>