Alla kan ha gård på nätet

När man söker på ordet “farming” på google eller youtube så är det väldigt ofta spelet farming simulator som dyker upp. Farming simulator går ut på att på bästa sätt driva en gård med alla de maskiner, djur och grödor som kan tänkas behövas. Kan tänka mig att det kan vara ett ganska kul spel men något som känns ännu roligare är det nya svenska företaget MinFarm.se.

På MinFarm.se ska vem som helst kunna ha sin egen gård på nätet, och det fina är att det som du väljer att odla eller producera på din gård online, faktiskt kommer odlas på en riktigt gård. Den som har en gård på MinFarm är också välkommen att besöka den verkliga gården och genom videoinlägg och rapporter ska man kunna hålla sig uppdaterad även utan gårdsbesök. Grönsakerna, äggen, köttet och honungen, eller annat som man väljer att ha på sin gård, kommer sedan levereras till dörren tillsammans med recept som visar hur man använder råvaran för att den ska hålla så länge som möjligt.

Hela idén med MinFarm.se är att koppla ihop konsumenter direkt med producenter. Målet är att fler ska få förståelse för hur man äter efter säsong och att fler skall kunna besöka gårdar och landsbygd.

MinFarm är än så länge precis i uppstartsfasen. De första kunderna skall snart få prova att bygga upp sin egen gård online i ett pilotprojekt som går av stapeln i Jämtland. Teamet bakom företaget har sin bas i Umeå och har bakgrund inom marknadsföring, lantbruk och IT. På MinFarm’s Facebook-sida kan man följa projektet och dessutom se filmer som presenterar de lantbrukare som är med i pilotprojektet i Jämtland.

Hittade för ett tag sedan en liknande plattform i USA som heter Plovgh men där har man inte det roliga och visuella momentet att faktiskt få skapa sin egen gård och välja vad man vill odla! Tycker att detta är en fantastisk idé som förhoppningsvis kommer finnas på flera ställen i Sverige. Genom en sån här plattform, som samordnar produktion, producenter och konsumenter, får lantbrukare bättre koll på efterfrågan och kunderna behöver inte åka till en gårdsbutik för varje vara, win win helt enkelt!
/Brita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Alla kan ha gård på nätet

  1. Såg precis ett inslag om detta på rapport/aktuellt, tre månader efter att ni publicerat. Uppenbarligen är det er man ska följa för att höra det senaste först! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>