Ännu en uppföljning på Ultuna Näringslivsdag

Bättre sent än aldrig! Här kommer nästa uppföljning på Ultuna Näringslivsdag.

Vi tog pulsen på Landshypotek och pratade med Eva Törnvall, produktchef. Eva är ekonomagronom och tog examen -98. På Landshypotek jobbar bland annat ekonomagronomer och husdjursagronomer som kundrådgivare, något som främst innebär att man gör kreditbedömningar. Företaget efterfrågar agronomer eftersom vi har en gedigen kunskap inom jord och skog, något som är väldigt viktigt för att skapa trovärdighet. Evas bästa karriärtips är att “skaffa en bra chef” då en bra chef är nyckeln för att du ska kunna utvecklas och avancera på din position eller inom företaget.

Om man letar efter sommarjobb nästa år kan det vara en bra idé att kolla med Hilton Food Group i Västerås. De deltog i UND just för att de vill ha agronomer som sommarjobbare. HFG är ett köttförpackningsföretag i Västerås med ca 350 anställda som konsumentförpackar kött åt bland annat ICA. De berättade att de har positiva erfarenheter av agronomer som sommarjobbare och söker inte någon särskild inriktning “det är för alla som vill prova på, vi vill ha bra folk till kvalitetsavdelningen”. 

Vi svängde också förbi ekonomirådgivningsföretaget Fyrklövern. Det var nyutexade ekonomagronomen Johan Hermelin och Kalle Ehrengren, även han agronom, som representerade företaget. Kalle var en av de fyra som startade Fyrklövern 2007 i Västerås. När vi frågade hur det kom sig att deras slogan är “glada ekonomer” berättade de att “på Fyrklövern vill vi att det skall vara roligt att jobba, vi vill skapa möjligheter istället för problem” Fyrklöverns kunder är till stor del jord- och skogsföretag och på kontoret finns civilekonomer, agronomer och lantmästare. När vi diskutarade lite kring arbetsmarknaden berättade Kalle att han fick sitt första jobb på KPMG mycket på grund av att där jobbade en agronom som förespråkade utbildningen. Han tror också att förståelse för hur lantbruk fungerar är en värdefull kunskap “det blir svårt om man inte har någon koll!”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>