Äntligen fokus på det som är intressant på riktigt!

I veckan har det mer eller mindre haglat debattartiklar och kommentarer i dagspressen rörande Arlas uppköp av Milko. Diskussioner om mjölk verkar beröra och det är många som vill tycka och tänka, vilket på ett sätt är bra eftersom det sätter fokus på det svenska lantbruket. Här på ABSOLUTAGRONOM.SE kommenterade vi journalisten Gunnar Lindstedts och Arlas Håkan Hantoft och Christer Åbergs artiklar i onsdags.

I fredags publicerades i både Jordbruksaktuellt och i SvD opinion en debattartikel av Staffan Danielsson (C) som på ett tydligt sätt skiftar fokus från Milko och Arla-affären till det som är verkligt intressant. Danielsson lyckas i artikeln “Kritiken mot Arla är verklighetsfrånvänd” presentera en helhetsbild och istället för att debattera en viss produktionsgren eller ett produktionssätt problematisera det som faktiskt är det verkligt intressanta: framtiden för svenskt lantbruk.

Det är den här typen av resonemang och helhetsbilder som behövs för att få den vanliga konsumenten medveten om de utmaningar som finns. Det är så lätt att i media tappa fokus på de riktiga problemen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>