App app app!

Saknar du ofta ursprungsmärkning på maten du handlar? Snart är det möjligt att på nolltid ta reda på om en viss produkt innehåller svensk råvara eller inte. Med LRF:s nya app kommer du kunna scanna av streckkoder och få tummen upp om varan har svenskt ursprung (eller tummen ner om den inte har det). Riktigt bra idé som på ett enkelt och konkret sätt ger konsumenten annars inte tillgänglig information – lite revolutionerande rent av!

I mars lanserar LRF en konsumentkampanj med målet att lyfta frågan om matens ursprung och göra det enklare för konsumenten att välja svenskproducerad mat. Bakgrunden till kampanjen är att det från konsumenters sida finns ett stort intresse för lokalproducerad mat och svenska livsmedel samtidigt som det sker en anonymisering av produkter i dagligvaruhandeln. Det är också ett sätt att stärka relationen mellan konsument och producent och öka konsumenters kunskap om svensk livsmedelsproduktion.

Själva appen heter “Våga fråga – få en bonde på köpet”. Förutom att scanna streckkoder kommer man med hjälp av appen också kunna fritextsöka på olika livsmedel som exempelvis mysli, ketchup etc. och då kommer listor upp på de produkter som “ger en svensk bonde på köpet”. Appen kommer vara kopplad till en helt ny interaktiv webbsida där kända och okända ambassadörer kommer engagera sig för att sprida konceptet. Exempel på aktiviteter på webbsidan är “Bondekampen” där personer som Magdalena Forsberg och Anders Timell deltar, “Veckans bonde” och “Bondehyllan”. Det sistnämnda är en virtuell butikshylla där alla svenska produkter så småningom ska gå att hitta.

Ska bli spännande att testa appen när den kommer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “App app app!

  1. Hej!
    Väldigt smart och nytänkande av Skånemejerier redan då!
    Antar att er app gällde främst produkter från Skånemejerier? Vet ni om det är många som använder den? Nu får ju idén ett ännu bredare användningsområde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>