Bakom lucka 9 har vi…oxkind!

Julen är full av mat och för många innebär det en hel del kött. Om man nu har tänkt äta kött så är det förstås läge att köpa svenskt och kanske också våga sig på att köpa sina revbensspjäll, skinkor och korvar från ett charkuteri eller över köttdisken. Bättre köpa några få fina bitar än en massa skrutt!

Att stycka och hantera kött är ett hantverk som inte alla är helt bekväma med. För att fler ska våga prova och lära sig att stycka en köttbit har märkningen Svenskt Kött en adventskalender med köttskola. Varje dag gömmer det sig en film bakom luckan som visar hur en viss detalj styckas eller hur man hanterar en köttbit. Luckorna öppnas på Svenskt Kötts facebook-sida. Här är gårdagens lucka!


Filmklipp från tidigare luckor visar bland annat hur man ska skära en köttbitt på rätt sätt, hur man tillagar njurtapp och hur man putsar en köttbit.

Vill också tipsa lite om Svenskt Kötts satsning “Gris by Sweden”, ett projekt som syftar till att framhäva svenskt kött, och främst svenskt fläsk, som något exklusivt. Tycker att det är en väldigt bra typ av kommunikation eftersom den förmedlar kvalitet och lite lyxig känsla och inte bara matar fakta! Projektet är också en satsning för att försöka få svenskt griskött att bli en av tävlingsråvarorna i Kock-VM 2014. Internationellt är svenskt griskött sällsynt eftersom produktionen är så liten. För att visa den höga kvaliteten ordnade Svensk Kött i somras ett event i Lyon, Frankrike där matjournalister fick äta en avsmakningsmeny baserad på svensk unggris. 2014 är Sverige värdland för kock-EM!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>