Bönder kläcks ur stora vita ägg

Folk som inte har någon relation till lantbruk eller landsbygden har kanske lite udda föreställning om bönder och vad sådana gör. Inte sällan har nog många fördomar om bönder som konservativa, lite småfeta gubbar med keps som får massa pengar från EU. Det är ett orättvis och missvisande bild, vi som vuxit upp på landet vet att bönder är så mycket mer än det! Dagens bonde ska vara bra på väldigt många saker. Förutom att vara expert på växtodling, ha ett gott djuröga och ha kunnande inom teknik och maskiner så ska bonden numera vara arbetsledare, chef, förhandlare, försäljare, bloggare, miljömedveten, marknadsanalytiker genom att ständigt hålla sig uppdaterad, ha kunskap om finansiella instrument såsom futures och options och mycket mer. Här är en rolig definition av bönder hämtad från Nissepedia:

“Bönder kläcks ur de stora vita ägg som brukar ligga på olika svenska fält under slutet av sommaren. Alla hanar kläcks iklädda jeansoveraller men alfahannarna får med sig en EPA som de kan köra direkt. Trots intensivt letande har honor aldrig påträffats”.

På bilden som är hämtad från Svensk Mjölk ser vi ett kvinnligt exemplar av en bonde (som inte ens har overallen på sig!).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>