Bondesafari

Överklassafari i form av guidade bussturer till Solsidan i Nacka har väckt het debatt de senaste veckorna. En annan typ av safari som vi tycker är mer intressant är bondesafari. DN rapporterar att Värmdö hushållningsgille och Värmdö LRF kommer att arrangera bussresor till lantbruk i kommunen under våren. Syftet är att informera allmänheten om de gröna näringarna. Företaget Bondesafari säljer företagsevenemang, resor för privatpersoner och utbildningsresor till lantbruk i Mälardalen. Företaget drivs av Lena Ryberg-Ericsson och Susanne Gustavsson och visionen är “att visa det riktiga lantbruket; hur det ser ut och fungerar i verkligheten och var ifrån maten faktiskt kommer”. 

(Bilden hämtad från www.nvp.se).

Vi tycker att det borde vara en självklarhet att alla Sveriges skolbarn får åka på studiebesök till lantbruk för att se vart maten kommer ifrån. Det är om något 100% allmänbildning och minst lika viktigt som att ha musik eller träslöjd i grundskolan. Alla barn borde få möjligheten att klappa en ko eller gris.

Tack för tipset Malin Hagbardsson!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>