Dagens citat

Oscar “Citatmaskinen” Wilde sa ”Never forget that your best thoughts come from others”. Det är en enkel men lysande tanke. För mig innebär det att jag tror att det alltid finns saker att lära av andra, att alla är värda att lyssnas på (även om man inte delar en persons åsikt).

Att kunna lyssna och ta till sig andra människors tankar är en viktig egenskap, inte minst som ledare. Som ledare är det viktigt att kunna gå in i ett möte med en tanke, men gå därifrån med en annan. Det menar Jan Carlzon, tidigare SAS vd och utsedd till en av Sveriges bästa ledare någonsin. Hans bok “Riv pyramiderna” från 80-talet är antagligen Sveriges mest lästa management bok. Är överlag väldigt dålig på att läsa böcker “för skojs skull” men den här boken kommer jag definitivt läsa inom kort. Att knycka idéer och tankar kan man göra genom att kolla på TED talks. Här kommer ett kort, roligt och inspirerande tal av Richard St. John om dom 8 nyckelfaktorerna som leder till framgång. Om inte annat finns det mycket att lära om presentationsteknik!

/Frida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>