Dagens tips: Anders Wijkman

Måste säga att jag bara älskar Sommar i P1! Vill tipsa om Anders Wijkmans sommarprat som jag tyckte var lysande. Wijkman har varit chef för Röda Korset och Naturskyddsföreningen, biträdande generalsekreterare i FN och EU-parlamentariker för KD. Tydligen är han kompis med vår idol Johan Rockström, dom två har tillsammans skrivit boken “Den stora förnekelsen” där dom argumenterar för bättre klimat-, miljö- och resurspolitik. Dessutom kommer Anders från vackra Sörmland, vilket är extra kul ;-) För den miljöintresserade är hans sommarprat ett måste. Här är några kloka ord från Anders sommarprogram:

“Det finns en föreställning hos många att allt är frid och fröjd bara tillväxten ökar. Som om vi kunde ersätta naturen med pengar. Man kan byta en metall mot en annan eller ersätta plast med trä. Men hur ersätter man färskvatten, eller ett stabilt klimat, eller biologisk mångfald? Eller fisk som försvunnit från havet efter åratal av utfiskning? Eller regnskogar typ Amazonas som har helt avgörande betydelse för regnsystemen på en hel kontinent? Slutsatsen är att om tillväxten i ekonomin sker till priset av ett allt mer instabilt klimat och förstörda ekosystem, då har vi i själva verket blivit fattigare. Vi kan ju inte äta pengar.”

 

Bland det bästa med Sommar i P1 är all ny musik man upptäcker. Wijkman blandar klassiskt med amerikanskt 60-tal i en skön mix!

/Frida

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Dagens tips: Anders Wijkman

  1. Håller verkligen med! Mycket bra sommarprat med många kloka ord! Hoppas många lyssnade och tog åt sig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>