Desire 2 inspire

Förra veckan lovande vi att lägga upp fler av Erik Hammars fantastiska bilder från Belize och hans jobb på Ya’axché Conservation Trust. Och vad passar väl bättre på en fredag än lite inspiration?! Här kommer alltså ett gäng bilder med korta beskrivningar från Erik:

Bladen River. Vattnet är kristallklart och går att dricka som det är. Förutom ett stort antal fiskarter förekommer även Morelets Krokodil (Crocodylus moreletii).

Amerikansk pygmékungsfiskare (Chloroceryle aenea) är vanligt förekommande i Bladen Nature Reserve.

Det här är faktiskt en padda, Bufo valliceps, även då den är mer lik de grodor som förekommer i Sverige.

Boa constrictor förekommer i stora delar av syd- och centralamerika och just den här individen träffade jag på mitt på en stig, på väg åt motsatt håll.

Röd spindelapa (Ateles geoffroyi), klassificerad som Hotad av IUCN, främst på grund av habitatförlust – skog skövlas för att utvinna virke och andra naturresurser, och givetvis för att göra plats åt mer jordbruk i takt med att befolkningen växer.

Kakao sätter frukt direkt från stammen vilket syns på en av bilderna i inlägget med Erik som Veckans agronom. På denna bild ser vi blommorna som vid befruktning utvecklas till kakaofrukten (cacao pod).

Skulle egentligen vilja lägga upp hur många som helst av Eriks bilder för att dom är så fina! Tack Erik för att du vill dela med dig :-) Du har väl inte missat att vi numera har ett Instagram-flöde i högermarginalen på bloggen? Dela med dig av dina bilder på genom att tagga bilden #absolutagronom. Vi ser fram emot lite vårbruksbilder framöver. Ingen skåning som varit himma och kört traktor på sistone?

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>