En agro blogg helt enkelt

Här kommer ett tips på en blogg som drivs av två andra agronomtjejer. Bloggen går under titeln Vad är det där “lantbruk” alla pratar om? och dom vid pennan heter Sabina Braun och Ida Pettersson. Bloggen har varit igång sedan juli och tjejerna har redan visat att dom både kan och är agro! Vi hoppas på fler kvalitativa inlägg med mycket diskussion. Naturligtvis är jag och Brita nyfikna på våra nya kollegor i bloggosfären och ställde därför tre snabba till Sabina och Ida:

Varför startade ni bloggen?
Vi startade den framförallt för att vi behövde ett ställe där vi kunde få skriva av oss om saker som vi tycker är viktiga, och rikta in oss mot en mer intresserad publik än våra facebookflöden. Som vi upplever det så är lantbruk och matproduktion ett ämne som är alienerat från den allmänna samhällsdebatten samt från folks allmänbildning, vilket är oerhört konstigt eftersom det väldigt påtagligt berör varenda människa. Sabina säger att hennes förhoppning med bloggen är att hennes och Idas faktakunskaper kombinerat med deras starka, och ibland något kontroversiella, åsikter ska kunna dra igång intressanta diskussioner om ämnen som är pinsamt underdebatterade.

Vilka ämnen kommer vi kunna läsa om?
Ämnen som kommer komma upp på bloggen i framtiden är bland annat en diskussion om hur lantbrukares i många fall oacceptabla arbetsmiljö påverkar tillgången på lokal mat i i-länder, en genomgång av hur återkallning av livsmedelsprodukter fungerar och varför det sker, ett inlägg om hur riktigt häftig teknik kan användas till växtodling samt ett smaskigt inlägg om korv.

Hur skulle ni beskriva er själva?
“Ung arg agronomstudent som gillar växtodling, mat, öl och statistisk signifikans” (Sabina) och “snart färdig livsmedelsagronom som härstammar från Gotland. Gillar svensk mat, ogillar ogrundad kritik av allt som har med livsmedel att göra” (Ida).

Man småler mest hela tiden när man läser deras blogg. Tjejerna är som sagt inte rädda för att sticka ut hakan samtidigt som dom har humor. Typ som när Rudolf Steiner, grundare av antroposofin, beskrivs som “mannen som antagligen är ansvarig för minst ett sprängt bodkärl i min hjärna”. Vi kommer definitivt följa deras blogg framöver, hoppas du som läsare också blev nyfiken. Till Sabina och Ida säger vi välkommen till bloggandet, lycka till och kör hårt :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>