Fågelskrämman

Det är snart två år sedan som snabbmatskedjan Chipotle släppte den prisbelönade reklamfilmen “Back to the start” som också hade ett fantastiskt bra soundtrack där countrysångaren Willie Nelson sjunger Coldplay. Kom direkt till det inlägget HÄR!

Sedan dess har Chipotle kört stenhårt på att profilera sig som det “goda alternativet” med stor koll på sina råvaror och FRAMFÖRALLT säger de nej till köttt som behandlats med antibiotika i förebyggande syfte.

Och nu är det dags igen!
Chipotle släppte igår en helt ny film men på samma tema och med samma typ av animation, väldigt fin även denna. Tillsammans med filmen släpps också några animerade dataspel.

Men det är svårt att veta vad man ska tycka. Än en gång svartmålas djuruppfödningen och reklamen blir lite av en skrämselpropagande. Det blir liksom ingen gräns mellan de olika leden i förädlingskedjan i den här typen av kommunikation. Något de fångar ganska bra är dock avståndet mellan konsumenten och matens ursprung…och det är ju bra. Vad tycker ni om filmen?

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Fågelskrämman

  1. Väldigt snygg film, den här också. Tyvärr tror jag det säljer med enkla svart-vita budskap, och sälja är ju det reklamen är till för.
    Många “eco friendly” bloggare och tyckare kör med skrämselpropaganda och det är synd, för någonstans försvinner ett viktigt budskap om det blir för överdrivet. Ta t ex margarintillverkning. Jag använder helst smör, men när jag ser en del jämförelser mellan margarintillverkning (överdrivet kemisk) och smörtillverkning (överdrivet förenklad och gullig) blir jag nästan margarinätare.
    Samma med debatten om E-nummer. Om det står t ex E 300 i en innehållsförteckning är det kemiskt och dåligt. Säljs samma E 300 i brustablettform som C-vitamin så är det hälsokost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>