Fixa biffen!

Här kommer ett recepttips på goda vardagsbiffar, med en spännande smaksättning av kanel och mycket persilja. Du tycker kanske kanel känns konstigt att använda i matlagningen men var inte rädd, detta ger en god touch på biffarna. Dessutom är kanel bra för ämnesomsättningen. Köttfärs som passar bra till biffarna är nöt, lamm eller kalkon, kanongott med en magrare och köttig färs. Därför gjorde vi biffarna på kalkonfärs.

Till biffarna serverade vi tzatziki, ugnsbakade potatishalvor och sallad med tomater, gurka, ruccola och fetaost. Snabbt, enkelt och gott.

Börja med att göra potatishalvorna och ställ in dem i ugnen, samtidigt som du steker biffarna gör såsen och salladen. Vips så har du en enkel middag färdig på ca 30 min!

Örtbiffar
Ingredienser (4 pers)
500 g svensk köttfärs
1 ägg
1 dl hackad bladpersilja
1 pressad vitlök
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm kanel
smör

Tzatziki
½ gurka
salt
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlök
1 tsk olivolja

Gör så här;

  1. Riv gurkan grovt. Lägg det rivna på en tallrik med dubbelvikt hushållspapper samt strö över salt. Låt det stå och dra.
  2. Blanda ägg, persilja, vitlök, salt, peppar och kanel. Tillsätt färsen och rör ihop ordentligt.
  3. Forma smeten till biffar, går bra att klicka ut biffarna direkt i stekjärnet med två skedar. Stek biffarna i ett stekjärn med smör.
  4. Pressa ur saften från gurkan och blanda med turkisk yoghurt, vitlök och olivolja.
/Hanna & Johanna
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>