Följ en get minut för minut!

En kamera sitter monterad inne i ett stall: I ena hörnet ser du en brunfläckig liten killing som sover. Rätt som det kommer en get in i bilden med en annan killing som vill dia.

Så kan det se ut om du tittar på GoatCam, live streamad reality TV från en gård i Minnesota, USA. Under en begränsad tid kan du via den här länken se hur livet kan se ut för en get och följa deras beteende! Just när vi tittade kunde vi räkna till två getter och tre killingar i kamerabilden samtidigt…

Det verkar nästan vara en trend att kunna titta på lantbruksdjur på webbkamera, storebrorsamhället har tagit sig ut på landsbygden! Efter lite letande hittade vi flera sidor med livesända stallmiljöer. Videon nedan kallas LambCam och kommer från sidan Living the Country Life. Och på Mare Stare går att det att kolla in i alla möjliga stall som anmält sig till ett visst kamerasystem. För den som vill se söta valpar och kattungar finns det massor att se på live animals tv men även där finns en hel kategori med bara lantbruksdjur!

Video streaming by UstreamEn kul idé som gör det möjligt för människor utan kontakt med djur och lantbruk att se hur djur beter sig och hur det kan se ut i ett stall! Ett steg på vägen att öka “vanliga människors”, inte minst barns, förståelse och kunskap om matens ursprung. Tänk ändå vilket genomslag en sådan här grej kan få, men några svenska exempel har vi ännu inte hittat. Otroligt söta är dom också!

/Brita och Frida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>