Fredrik vill ha fler kollegor på Agrolab!

Ett av syftena med ABOLUTAGRONOM.SE är att lyfta fram spännande jobbannonser. Vi kryddar våra jobbannonser med lite extra info för att DU ska få en bra bild av vad jobbet verkligen innebär och vad företaget står för.

Agrolab Sverige AB är en privat försöksorganisation som funnits i Sverige sedan 2007 och har samma ägare som systerbolaget Agrolab A/S, Danmark.  Agrolab Sverige utför fältförsök med pesticider, sorter och gödsling inom lantbruks- och grönsaksodling. Agrolab är den ledande försöksorganisationen för registrering av bekämpningsmedel i EU Nordzonen och har försöksverksamhet  i Sverige, Danmark, Finland och Baltikum. Agrolab jobbar också med ett ge råd till kemikalieföretag angående registrering av bekämpningsmedel, och skickar in ansökningar om godkännande till myndigheter inom EU.  Företaget expanderar och kommer att anställa agronomer i både Danmark och Sverige. Under 2012 kommer Agrolab även att etablera en försöksstation i Baltikum. I dagsläget har Agrolab 10 anställda i Danmark och 6 anställda i Sverige, därav 6 agronomer och 4 biologer.

Agrolab utlyser nu tre tjänster, en tjänst som registrerings specialist och två tjänster som försöksledare. Registreringsspecialisten kommer att vara stationerad i Danmark och skall göra riskbedömningar och dokumentation av bekämpningsmedel enligt EU-föreskrifter samt jobba med rådgivning gentemot kemikalieföretag och myndigheter. Försöksledarna kommer självständigt leda fältförsök från planering och utförande till utvärdering och färdig rapport. En av dessa tjänster är i Danmark och den andra i Östergötland (Linköping), Sverige.

Fredrik Sörensson, mark/växtagronom som tog examen 2010, jobbar på Agrolab Sverige och trivs jättebra. “Det bästa med jobbet är att man får jobba både praktiskt med själva försöken och teoretiskt med att utvärdera och skriva rapporter. Jag jobbar som försöksledare och har hand om försök i mellansverige, men den försöksledare som anställs nu kommer ta över en del av dom arbetsuppgifterna”. Jobbet är väldigt varierande, 30% av tiden jobbar Fredrik i fält och 70% är han på kontoret. “Jag började på Agrolab direkt efter examen och tycker att företaget är spännande eftersom det är ett litet företag som utvecklas hela tiden, vilket gör att man får vara med och påverka och ta mycket eget ansvar”. Fredrik säger att på Agrolab finns det “inget vi och ni, vi är ett team!”.

Mer info om jobbet hittar du HÄR eller i annonsen i marginalen!  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>