Garbage beef – nötdjur på sopor

Hittade en bild häromdagen det nya sociala mediet pinterest som jag inte kunde låta bli att undersöka lite mer. Bilden hade titeln “garbage beef” och föreställde en ko som stod mitt på en soptipp. Det visade sig detta är ännu en matskandal i Kina, nötdjur som är uppfödda på soptipp! Tidigare skandaler har varit melaminspetsad mjölk som förgiftade 300 000 spädbarn och fejkägg som satts ihop av kemikalier, gelatin och paraffin. Även Garbage beef är så sjukt att man knappt kan tro att det är sant.

Det är utanför staden Changsha City som det lever ett stort antal nötdjur på en soptipp. De är lämnade där för att leva på ätbara sopor och när de uppnår en viss ålder hämtas de av ägarna, de slaktas och köttet säljs sedan på marknaden. Det är förstås farligt att äta det här köttet eftersom soporna innehåller mögel och bakterier. Det finns också risk att tungmetaller från elektronikavfall förorenar köttet och överförs till människor. Rent djuretiskt är det också helt förkastligt. Enligt bloggen ChinaHush har myndigheter sagt att de ska ta bort djuren därifrån.

Vill också passa på tipsa om två bra inslag som varit på TV radio o veckan! Vi efterfrågar helhetstänk och båda dessa inslag är bra exempel på det. På Aktuellt i onsdags (spola till ca. 9.50 min in i programmet) var det ett långt inslag om vilka effekter torkan i USA har, både lokalt och globalt. På P1-morgon var det igår ett bra inslag om svårigheter och fördelar med ekologisk odling, potatis i detta fall och sedan en bra debatt mellan Staffan Danielsson (C) och Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>