Hälsning från the Midwest i USA

Det var inte länge sen vi skrev om Gustav Nilsson som jobbar på Väderstad-verken. Idag är vi återigen inne på röd-gul-svarta maskiner. Vilhelm Ektander och Erik Ryssén är två sköna killar som läser sista året på ekonomagronomprogrammet. Dom skriver sitt exjobb för Väderstad och har precis varit i USA för att exjobba! Så här lät det för en vecka sen när vi bad om en uppdatering: 

Vi, Ville och Erik, är just nu på exjobbs-resa i the Midwest i USA. Detta är en av två resor vi kommer göra här kommande veckor. Under den första, som vi är inne på nu, reser vi runt i Nebraska, South Dakota, North Dakota, och Minnesota. Vi har nu varit ute en vecka och har en vecka kvar. Den andra resan, som blir den 7-21 april, ska vi till Indiana, Illinois och Iowa. Exjobbet är ett samarbete med Väderstad-Verken och vår uppgift är att kartlägga amerikanska maskinåterförsäljare, plus marknaden för sojabönor- och majsodling. Detta gör vi genom att åka runt här på landsbygden från stad till stad och intervjua återförsäljare. Under vår första vecka har vi hunnit med 12 stycken!

I söndags började resan från Omaha i Nebraska. Efter att ha åkt runt och mött återförsäljare i både väster, öster, norr och söder, reste vi sen norr ut in i South Dakota. Utöver intervjuer hann vi även med att besöka vänner till några bekanta till Erik. De är lantbrukare utanför staden Sioux Falls i östra South Dakota. Där var vi under lördagen, vilket passade bra då vi utöver en rejäl visning av gården prickade in St. Patrick´s day som firandes i den lokala byn. Folk hade samlats för att kika på paradtåg, plus äta lunch och dricka öl i en lokal bar. Där träffade vi även lantbrukarens pappa, vars föräldrar hade flyttat till USA ifrån Sverige runt år 1900. Han kunde prata svenska och fyller i år 100 år! Var riktigt kul att höra hans historia om både andra världskriget och bondeliv i South Dakota.

I skrivande stund är vi på vägarna mitt på prärien i västra South Dakota. Just nu genomför vi faktiskt vår första sväng efter cirka 3 timmar av spikrak väg! Detta då vi idag, söndag, kikat på presidentstatyerna vid Mount Rushmore. Nu ska vi köra cirka 3 timmar till för att imorrn vara redo att fortsätta med intervjuerna, för att sen resa ännu mer norrut. För övrigt är det riktigt kul här och vi ser en massa stora maskiner, stora lantbruk, lyssnar på mycket countryradio, äter mycket snabbmat och träffar väldigt mycket trevliga amerikanare!

Fem-i-topp countrylåtar:
Blake Shelton – Sure be Cool if you did
Lee Brice – I Drive your Truck
Eric Church – Like Jesus does
Darius Rucker – Wagon Wheel
Florida Georgia Line – Get your Shine on

Hej hej från Ville och Erik!

Stort tack till Ville och Erik för att ni delade med er :-)  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>