Hemmabakade korvbröd!

I valborg hade vi grillning med kompisar och passade på att göra en stor sats korvbröd istället för färdigköpta korvbröd. Det var väldigt uppskattat! För oss känns det mer inbjudande att korvbröden är hemmagjorda och hela korvgrillningen känns genast lite lyxigare!

De färdiga korvbröden som vi ofta köper i butikerna är ofta tråkiga och onödigt onyttiga, då de innehåller en del socker. Vi kan nästan garantera att när du väl lagat dina egna korvbröd så kommer du aldrig vilja återgå till de färdigköpta.

För att göra korvbröden lite grövre och tillsatte vi grahamsmjöl.

Ingredienser (20 st)
5 dl vatten
1 paket jäst
2 msk rapsolja
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
1 äggGör så här:

1. Smula jästen i en bunke.
2. Häll över fingervarmt vatten, 37 grader, och rör tills jästen lösts upp.
3. Tillsätt rapsoljan och saltet.
4. Tillsätt grahamsmjölet och vetemjölet i omgångar. Arbeta degen till en smidig deg.
5. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 min.
6. Arbeta degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut degen till en avlång längd ca 80 cm och platta till längden något. Låt längden jäsa övertäckt i ca 15 min.
7. Skär längden i 20 bitar, för att få en form likt korvbröd och placera de på en plåt med bakplåtspapper. Låt korvbröden jäsa övertäckt ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla korvbröden med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.
9. Låt bröden kallna på galler.
10. Skåra bröden och värm dem på grillen före servering.

Är det fint väder? Passa på att baka era egna korvbröd till grillningen!

/ Hanna och Johanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>