Hitta julgranen via app

Nu är det visst jul igen! Skinkor griljeras och köttbullar rullas och många klär granen. Läste på SkogsSveriges julgransblogg (kul att det finns en sån blogg) att hela 78 % av Sveriges befolkning har julgran hemma! Tyvärr är det många av dessa granar som stjäls från markägare runt om i Sverige och mycket ädelgran importeras från Danmark. Den fränaste julgransnyheten jag hittade handlade om en julgransapp!

Det står ju ganska klart att “gör det själv från grunden”-trenden är något som präglar mycket idag. Det är trendigt att laga all mat från grunden, bygga saker själv och en naturlig följd av detta är att man även vill hugga sin egen julgran. Detta har Estniska State Forest Management Center (RMK) tagit fasta på och utvecklat en julgransapp som går ut på att via GPS visa var i skogen det står en gran som är OK att hugga ner. Granarna är utmärkta på en karta med exakta koordinater och granen betalas också via appen eller minst en timme innan nerhuggning via internet, sedan är det bara att ta yxan och fara iväg på julgransutflykt. Granarna finns också i olika prisklasser och och storlekar. Himla kul idé, hoppas den kommer till Sverige nästa år, mer info om appen finns HÄR!

För att känna oss som riktiga bloggare passade jag och Frida på att ha en liten photo session sist vi sågs. Resultatet blev lite julkort som ni ser här! Hoppas alla ni som läser bloggen får en riktigt god jul och att ni njuter av god mat och även tänker lite extra på var maten kommer ifrån. Vi hörs framåt nyår med en nyårskrönika!GOD JUL!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>