I huvudet på en rekryterare

Många arbetsgivare använder sig av rekryteringsföretag i den första fasen av rekryteringsprocessen eftersom det ofta är väldigt många ansökningar som ska gås igenom, inte minst när det gäller rekrytering till traineeprogram. Det innebär att du först måste charma en rekryteringskonsult innan du får träffa en representant för det företag där du vill jobba. Det är med andra ord inte helt fel att veta hur man ska bära sig åt för att lyckas ta sig vidare i den första gallringen.

Jag pratade med min kompis Åsa Almgren som jobbar som rekryterare på Proffice, vilket är ett bemanningsföretag som anställer och hyr ut personal till företag. Bemanningsbranschen växer snabbt då många arbetsgivare använder sig av bemanningsföretag för att hitta rätt personal. Jag frågade Åsa vad hon går igång på när hon läser ansökningshandlingar och genomför intervjuer. Här kommer en liten guide till hur du charmar en rekryterare.

CV: Ett CV ska ha en tydlig och enkel struktur. Beroende på vilka dina styrkor är kan du välja att placera utbildning eller erfarenhet överst på ditt CV. Om du till exempel har rätt utbildning för det jobb du söker men inte den erfarenhet som efterfrågas kan du låta utbildning stå överst. Vidare ska ett CV vara så informativt som möjligt, lägg gärna till några rader vid dina arbetslivserfarenheter om dina arbetsuppgifter och vad du lärde dig där. Som rekryterare letar Åsa efter den informationen som hon inte kan läsa ut av yrkestiteln. Av titeln ”butiksbiträde” förstår man att du arbetat i butik, men inte vilka dina exakta arbetsuppgifter var, och inte heller om du fått något specifikt förtroende att genomföra vissa uppgifter som inte ingick i tjänsten när du började. Sådan information bör skrivas med. Var även noga med att dina kontaktuppgifter stämmer, annars är ansökan inskickad förgäves.

Personligt brev: I jobbannonsen anges det som företaget letar efter, kanske krävs en viss utbildning, tidigare erfarenhet etc. Ett tips är att använda annonsen som checklista när du skriver det personliga brevet. Börja med att spara ner jobbannonsen och gör en uppdelning mellan arbetsgivarens krav och önskemål. Börja med att fokusera på kraven. Uppfyller du däremot inte hela kravprofilen men har erfarenheter som är meriterande ska du trycka på det. Och snälla, undvik klichéer! Beskriver du dina personliga egenskaper är det viktigt att göra det mot en verklighet. Med andra ord är det bättre att beskriva på vilket sätt du är driven genom att använda ett exempel, istället för att skriva att skriva ”Jag är en driven person som gillar att ha många bollar i luften”. Jätteviktigt är att det personliga brevet inte är längre än 1A4, tänk på att rekryteraren ska hålla intresset uppe genom hela brevet. Bland det viktigaste enligt Åsa är att använda ett positivt språk, ord som inte och men går bort! Undvik även förkortningar, det ska synas att du har lagt ner tid på din ansökan, det vittnar om ett stort intresse för tjänsten!

Jobbintervju: Många är väldigt nervösa inför en jobbintervju, vilket inte är så konstigt. Åsa menar att det inte är fel att säga att man är nervös, ibland glömmer man som rekryterare bort att den jobbsökande är nervös eftersom rekryteraren genomför intervjuer hela dagarna. Rekryterarens mål är att få så ärliga svar som möjligt, inte ”de rätta” svaren. Alltså, var dig själv! Det genomskådas oftast om du svarar så som du tror att man bör svara, och det försämrar bara dina chanser att gå vidare i processen. Fundera innan på svar på några av standardfrågorna som du med stor sannolikhet kommer att få, exempelvis dina starka och svaga sidor. En bra grej är att vara påläst på ditt CV, det ger inget bra intryck om du börjar klia dig i huvudet när rekryteraren frågar dig om dina tidigare jobb etc.

Åsa tipsar också om att Proffice har många extrajobb för studenter, bland annat i Uppsala. Gå in och kolla på deras hemsida!

/Frida

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>