Inspiration på en fredag

Veckan närmar sig helg och kanske tänker du TGIF? Visst är det underbart med helg men om du varje fredag tittar på klockan, räknar ner timmarna och tänker: “Hade inte klarat en dag till” är det kanske dags att förändra något. Om du som läsare är student räknar du antagligen inte ner timmarna tills klockan slår fem utan njuter snarare av påsklov!

Det här YouTube-klippet är lite corny men värt att kolla på om du är den där TGIF-varje-fredag-personen eller om du inte vet vad du vill göra här i livet. Rösten tillhör Alan Watts som var filosof, författare, lärare och förståsigpåare rent allmänt. Han levde 1915-1973 och är mest känd för att ha populariserat och tolkat österländsk filosofi (typ buddismen) för en västerländsk publik.

Många kloka ord från Alan Watts – tror det är viktigt att då och då stanna upp och fundera kring dom här frågorna. På YouTube heter klippet “This Video will Change your Life”. Riktigt så livsavgörande är den kanske inte men definitivt en tankeställare. Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>