Klackarna i taket på luciabal 2011!

Den 10/12 var det dags för Ultuna Studentkårs Luciabal med examensfirande, och den här gången var det tretton agronomer som firade sin examen med pompa och ståt. Några började redan på fredagen med ”ringverspub” där examenstagarnas alla upptåg från studietiden sammanfattades av deras vänner genom berättelser, musik och bilder. Bland det tretton examenstagarna var det närmare bestämt  fyra livsmedelagronomer, sex husdjursagronomer, en mark/växtagronom och två ekonomagronomer.

På högtidsstunden, som hölls i aulan innan själva balmiddagen, delades examensbevis ut och högtidsverser lästes upp. I publiken fanns nära och kära men examenstagarna själva fick sitta på scenen. Årets uppskattade högtidstalare var LRF:s VD Anders Källström, han höll ett inspirerande tal för att gratulera och peppa de nyblivna agronomerna. Bland annat rekommenderade han examenstagarna att hålla sig till ”I have a dream” och inte falla in i ”I have a nightmare”!

Det delades också ut stipendier till både studenter och anställda vid SLU. Bland annat delades Aron Westerlunds kamratstipendium ut. Det går varje år till någon som gjort något extra för kamratandan på Ultuna studentkår och i år gick det till Sophia LILLA BLÅ Isberg. Kårens pedagogiska pris gick till Magnus Simonsson på Institutionen för mark och miljö för hans förmåga att genom variation och snygga presentationer fånga studenternas engagemang.

Efter högtidsstunden var det dags för middag i syltan för 120 gäster. Middagen kantades av mycket tal och sånger. Göran Hartman, universitetslektor som jobbar på ekologen, blev under middagen döpt enligt kårens alla regler när den mytomspunna vikingen Jyns kom in på balen. Hartman döptes av kårens inspektor DRILLEN, ordförande PANTHERA och vice ordförande JUSTITIA till kårnamnet CASTOR, efter den latinska översättningen av “bäver”, Hartman är nämligen Sveriges största bäverexpert och genom sitt arbetet med utbildningsfrågor är en stor till gång för kåren!

Efter middagen väntade dans till storband på kåren. Hur kvällen egentligen slutade vet bara de som var närvarande…

Stort grattis alla nya agronomer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Klackarna i taket på luciabal 2011!

  1. Göran är även vicedekan på NL med ansvar för utbildningsfrågor, vilket snarare var anledningen till den latinska översättningen till bäver. JUSTITIA hjälpte också till…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>