Knäppt

Förra veckan kunde man läsa i SvD om Kinesiskt “matfusk”. Tänk bara på den stora mjölkpulverskandalen 2008 där melamin (som främst används i plast) hade använts som tillsats och gjorde att tusentals spädbarn blev sjuka och några dog. En av de senaste historierna är att det förkommit en mystisk röra som gjort att fläskkött kan säljas som nötkött. Enligt artikeln har det till och med gått så långt att vissa Kinesiska lantbrukare har privata odlingar för eget bruk vid sidan om sina kommersiella odlingar. De vill inte äta sådant som utsatts för så stora mängder bekämpningsmedel, hormoner och antibiotika som de produkter som de levererar till företag. Budskapet i artikeln är att mycket av de Kinesiska livsmedel som producerats under högst oklara former exporteras och hamnar på tallrikar runt om i Europa.

Med tanke på den Ungerska RÖDFÄRGADE (!) fläskfilé som sålts som oxfilé i Sverige är det nog inte läge att vara alltför säker på vad som står på våra hyllor…

Och inte nog med det. I veckan har det också florerat en helknäpp video som visar hur en Kinesisk grisbonde låter sina grisar “dyka” från ett fem meter högt torn för att sedan landa i vattnet och simma i land. Bonden menar att simmandet och hoppandet gör köttet bättre. Träningen ska nämligen öka grisarnas försvar mot sjukdomar och göra att de kan äta mer och växa bättre. Köttet kan säljas för ett tre gånger högre pris på grund av detta.

När man ser filmen känns det snarare som att köttet borde försämras på grund av stress? Här är i alla fall filmen för den som inte sett den.

Jag vet inte ja. Vet knappt vad man ska säga. Måste det vara så himla mycket konstigheter kring det här med mat?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Knäppt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>