Kossor istället för matkassar i julklapp!

Det är redan mindre än en månad kvar till julafton och det är dags att fundera lite på julklappar. Årets julklapp utses varje år av HUI (Handelns utredningsinstitut) och i år är det en färdigpackad matkasse som skall stå under granen. Bilden av att ha en massa matkassar bland julgransljusen kan tyckas knasig, men det är trots allt ett tecken på att mat och livsmedel är av stort intresse för oss svenskar just nu!

Vi på ABSOLUTAGRONOM.SE vill gärna att även primärproduktionen uppmärksammas och vill därför ge ett kompletterande julklappstips. Den här julklappen passar perfekt till de som tycker om livsmedel, mat eller lantbruk (dvs. nästan alla) och passar alla åldrar:

Boken KOR – En kärlekshistoria, är en hyllning till kulturlandskapets vardagshjältar, och är fylld med fina historier och fantastiska fotografier. Boken är skriven av Mats Ottosson och Åsa Ottoson och fotograf är Roine Magnusson. Boken blev utsedd till 2012 års pandabok av WWF för att den uppmärksammar kornas betydelse för samhället.

Boken inleds med orden:

“Det här är en bok som handlar om kor och människor. Men mest om kor. De har erbjudit oss sina tjänster i nästan tiotusen år, fött oss, stött oss, hållit oss sällskap. Det minsta vi kan göra i gengäld är att se dem.”

  

Boken finns i bokhandlen men kan också beställas här eller här !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>