Lantbrukstalanger sökes – vinn £10 000

Har du lite kort med cash så kan det vara läge att flytta till England och ställa upp i tävlingen Farmers Apprentice, en tävling som går ut på att finna nya lantbrukstalanger! Enligt den brittiska lantbrukstidningen Farmers Weekly kommer det behövas en stor mängd nya unga lantbrukare i branschen. Det gäller alltså att marknadsföra lantbruket för att locka innovativa och möjligghetssökande ungdomar. Lantbruket kommer att genomgå stora förändringar framöver så det gäller att rekrytera i tid!

För att göra reklam för branschen och för att starta jakten på talangfulla lantbrukare har Farmers Weekly dragit igång tävlingen Farmers Apprentice som är en typ av talangjakt. Vem som helst kan söka så länge man är mellan 18-25 år, det finns inget krav på tidigare lantbrukserfarenhet. Ansöker gör man genom att skicka in en 60 sekunders film om sig själv, filmen skall ge en bild av personen och varför man vill vara med i tävlingen. 10 stycken kommer sedan att väljas ut och få delta i ett 5 dagars bootcamp där de tävlande kommer ställas inför både praktiska och mer teoretiska utmaningar med koppling till framtidens lantbruk. Tävlingsgrenarna är inte officiella ännu men enligt information på hemsidan kommer det handla om praktiska färdigheter, företagsamhet, kommunikation, ledarskap och problemlösning. Hela tävlingen kommer förstås att filmas och sändas som episoder på internet!

Finalisternas prestationer på bootcamp bedöms av en jury bestående av tre personer med ledande positioner inom det brittiska lantbruket. Juryns fokus ligger på att hitta en person med stort driv och innovationsförmåga som kan passa för en framtid i lantbruksbrancshen. Vinnaren får £10000 som skall användas för att kickstarta en lantbrukskarriär.

Finalisterna annonseras i slutet av september och den 22- 26 oktober går bootcamp av staplen. Nedan kan du se en reklamfilm för tävlingen. Har inte lyckats lista ut om det är någon idé för svenskar att söka :-) Hoppas vi kan återkomma i oktober med lite mer info om tävlingsgrenarna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>