Med gården som insats

Plötsligt var det måndag igen och en livsmedelsskandal skapar stora rubriker. Det jag menar är förstås att det avslöjats att Findus färdiga lasagne innehåller hästkött. Tycker det är väldigt bra att det i och med detta kommer ut lite information om hur otroligt komplicerad och prispressad värdekedjan för mat är idag.

Hittade en alldeles ny dokumentär som belyser de stora utmaningar som kedjan från ko till konsument innebär. Filmen Betting The Farm handlar om ett gäng mjölkbönder i Maine i USA som blir av med sina kontrakt hos det nationella mejeriet, och bestämmer sig för att starta det egna mjölkmärket MOOmilk- Maines Own Organic Milk. Satsningen visar sig dock vara en stor utmaning. Dokumentären som skildrar de olika lantbrukarnas kamp för att få betalt för sin mjölk är nominerad i flera filmfestivaler för dokumentärer och går att se via Itunes. Här är en trailer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>