Nätverka mera!

Ofta blir man matad med hur viktigt det är att nätverka och vårda sitt nätverk, även kommentaren “vi lever i en nätverksekonomi, inte en marknadsekonomi” är vanlig. Du som vi blir säkert trött på att höra det snacket, vad menas egentligen med nätverka? Men faktum är att goda kontakter kan öppna dörrar och skapa möjligheter i karriären. Att nätverka betyder väl egentligen bara att prata med nya människor och bibehålla de kontakter du redan har. Vi agronomer är generellt väldigt bra på att nätverka, hur många människor har man inte lärt känna under studietiden på Ultuna? Man blir ett tajt gäng då branschen och utbildningen är liten, det skapas helt enkelt en stark gemenskap emellan agronomer. Även i arbetslivet tror vi att agronomer håller ihop, framförallt om det är få agronomer på en arbetsplats.

MEN, det finns något som vi agronomer kan bli bättre på när det gäller nätverkande. Vi gjorde en snabb koll och det finns inte många agronomer registrerade på det professionella nätverket LinkedIn. Det liknar på många sätt Facebook men riktar sig främst till yrkesverksamma och jobbsökande. På din profil lägger du upp information om tidigare jobberfarenhet, utbildning och andra meriter, som ett CV alltså. Alla stora företag, men även många små finns representerade på LinkedIn och utlyser lediga tjänster här, många företag letar även aktivt efter intressanta jobbsökande på sajten. Det är guld värt att veta vart andra agronomer (utanför sin direkta bekantskapskrets) jobbar. Kanske vill du jobba på just det företaget som en gammal studiekamrat jobbar på.

Genom att vara medlem på LinkedIn har du koll på lediga jobb på företag som du är intresserad av, kan bli rekommenderad av andra i ditt nätverk till ett jobb etc. Det är med andra ord perfekt för dig som är i slutet på din utbildning, letar jobb eller redan jobbar. I september 2011 hade nätverket över 135 miljoner användare fördelade på 200 olika branscher över hela världen. Vi är övertygade om att LinkedIn bara kommer att växa varför vi tycker du ska ta dig en funderare på att gå med!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Nätverka mera!

  1. Håller med chewie, gör en grupp!
    Jag gillar verkligen linked in men det är väldigt lite folk från vår branch där kan jag tycka, det kommer naturligtvis förbättras men i dagsläget finns inte ens HS.
    Bra att ni tar initiativ och jagar dit lite folk! :)

  2. Tack för kommentarerna killar! Har också tänkt att det borde finnas en grupp där agronomer och andra SLU:are kan hitta varandra. Har SLU nån grupp?! Om inte så får vi se till att dom skaffar en!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>