Milko + Arla = sant

Nu är det bestämt!

Idag blev det efter mycket om och men bestämt att det blir en fusion mellan Milko  och Arla. Diskussionen var igång redan i somras men på grund av att Arla redan är en så pass stor aktör på marknaden var Konkurrensverket tveksamma till fusionen. Eftersom en fusion var enda möjligheten för Milko att överleva så kritiserades Konkurrensverket av LRF när bedömningn drog ut på tiden. LRF menade att det på ett ekonomiskt plan blev alldeles för tufft för mjölkproducenterna under tiden de väntade på beslutet.

Nu när beslutet är taget är Skånemejerier kritiska eftersom de anser att Arla blir för stora aktörer på marknaden. I ett pressmeddelande skriver det skånska mejeriföretaget att:

“Skånemejerier ser att den svenska mjölkproduktionen hotas i och med fusionen och en alltmer monopoliserad marknad”

Konkurrrensverket ställer dock vissa krav i samband med fusionen, Arla måste sälja vissa av Milkos varumärken samt Milkos mejeri i Grådö i Dalarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blir spännande att se hur mejeri-sverige kommer utvecklas, fortsättning följer…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>