Odla smycken

Att odling av olika slag trendat till sig i många storstäder den senaste tiden är ingen hemlighet. Det är gräs på taken, växter på väggarna och biodling runt hörnet. Att “grönt är det nya svarta” har också blivit lite av modeindustrins mantra. Det gäller inte bara bomull som odlats under schyssta förhållanden (som i och för sig inte är så bara) utan också kläder som är helt och hållet är gjorda av växter. Tröjan Zero Footprint Shirt, skapad av Dave Rittinger, är till exempel helt och hållet gjord av löv och lim – där kan man snacka om lövtröja istället för luvtröja.  Googlar man på ordet Trashion dyker det dessutom upp en massa exempel på hur skräp används för att skapa användbara plagg..

Nu har odlingstrenden tagit steget ut bland smycken och acessoarer! Det Isländska företaget HAF by Hafsteinn Juliusson har genom projectet Growing Jewlery skapat en kollektion av smycken som kombinerats med odling.

Smyckena, som pryds av isländsk mossa, måste tas om hand och vattnas som vilken planta som helst och håller sig gröna i ungefär ett år. Tyvärr framgår det inte vad man gör med smycket när mossan blir brun eller vissnar. Är du ett hippt och odlingsintresserat modelejon kan du se fler bilder och köpa smycken HÄR!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>