Om oss

Absolut agronom är bloggen för alla intresserade av de frågor som vi själva brinner för – livsmedel, lantbruk, hållbarhetsfrågor och konsumenttrender!

Vi som driver bloggen är två tjejer som båda läst till ekonomagronom vid SLU i Uppsala. Brita skriver just nu exjobb och Frida lämnade Uppsala för första jobbet i november 2012. Vi startade bloggen för att vi saknade ett forum som belyser lantbruk och livsmedel inte bara utifrån konsumentens perspektiv utan även producentens. I media beskrivs lantbruk och livsmedelsproduktion på ett ensidigt sätt, ofta i termer av “svart eller vitt”. Vi vill komplicera bilden och ge dig en bättre helhetsbild!  Bloggen startades och drivs på vårt eget initiativ, det vi skriver är våra egna tankar och åsikter.

På bloggen finns det

 • Branschnyheter
 • Aktuella teman och trender
 • Inspiration i form av bilder, youtube klipp m.m
 • Porträtt av agronomer i arbetslivet
 • Våra egna tankar om saker högt och lågt
 • Karriärtips och jobbannonser

Som namnet kanske antyder vill vi lyfta fram agronomyrket och allt vad det står för. Vi tror att agronomer besitter kunskap som är relevant och viktig inom en rad olika områden och branscher. Vi hoppas kunna inspirera och främja kontaktskapande inom agronomkåren och samtidigt bredda bilden av agronomyrket.

Vi hoppas att du tycker absolut agronom är kul, inspirerande och nyttig.

Trevlig läsning!

Brita Prejer och Frida Thorstensson

Foto: Tobias Neselius

 


10 thoughts on “Om oss

  • Tack för feedback Erik! Det ska vi fundera på. Det går att kommentera varje inlägg i dagsläget, men det var kanske inte det du menade? Självklart vill vi involvera våra läsare, det är det som ger power!

  • Tack Fennia!

   Kul att du hittat hit!
   Säg till om du har något spännande som vi kanske kan skriva om!

   /Brita & Frida

 1. Ni har verkligen lyckats, och tack för det! Precis det forum jag som blivande agronom-student inte hittade, innan jag föll över detta! Såå välskrivet, angagerat och angagerande!! Tack!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>