Rolf hjärta Ebba = sant


Få har nog missat Findus reklamfilm om odlingsexperten Rolf och hans ärtsort Ebba som går på TV just nu (vi uppmärksammande filmen första gången i juli förra året!). Ganska okonventionell TV-reklam för ett livsmedelsföretag och även jämfört med Findus tidigare TV-reklamer (typ frysmannen). Fokus i filmen om Rolf ligger inte på den färdiga produkten utan på en passionerad medarbetare och på råvaran. I ett pressmeddelande skriver Findus att filmens syfte är att fördjupa kunskapen om fryst mat och förmedla skillnaden på den frysta matens ursprung, kvalitet och innehåll.

“Som ett led i vår kommunikation om kvaliteten på fryst mat ville vi visa människorna bakom Findus och omsorgen för den allra bästa smaken och kvaliteten. Den förmedlar en äkthet bakom djupfryst mat och råvaror”.

På marknadsföringsspråk kan man nog kalla det storytelling, vilket handlar om att känslomässigt knyta kunden till varumärket genom mytbildning/historieberättande. Vet att vi använt exemplet innan men Steve Jobs visste precis hur han skulle använda berättelser för att sälja produkter. Ett exempel från livsmedelsbranschen är Coca-Cola eller varför inte Mackmyra whiskey. Tycker det är kul att Findus lyfter fram något som konsumenten inte känner till, en “behind the scenes” film. Undrar också om Findus tänkt göra fler reklamfilmer på samma tema. Känns som att filmen om Rolf bara är början på berättelsen, jag vill veta mer. Vad händer med Ebba ute i fält och vad gör Rolfs kollegor???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Rolf hjärta Ebba = sant

    • Hej Rolf! Vad roligt att du hittat till bloggen och jättekul att få feedback från dig personligen. Tack för bra länk! Är en spännande process från fält till frys. Tycker det är extra kul att vi i södra Sverige har odlingsfördelar som gör att Findusärter är efterfrågade inte bara i Sverige utan även utomlands.
      Mvh Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>