Ryssland lockar

Ryssland har i många år varit det land i Europa med snabbast tillväxt vilket gör att många företag vill växa där, så även företag i lantbruks- och livsmedelsbranschen. Ett exempel är Väderstad-Verken som har egen tillverkning i Ryssland och Kinnevik som genom bolaget Black Earth Farming bedriver storskalig spannmålsodling. Nu är det Arla Foods tur att satsa på den ryska marknaden, i SvD Näringsliv går det idag att läsa att Arla slutit ett avtal med Rysslands tredje största mejeri Molvest Group. Detta innebär att Arla kommer att bygga om ett av Molvests befintliga mejerier i södra Ryssland till ett hårdostmejeri. Arla och Molvest kommer i samarbete att producera hårdost och Molvest kommer att stå för mjölkråvaran. Förra året hade Arla en omsättning om 500 miljoner danska kronor i Ryssland vilket var en ökning på 30% (Arlas totala omsättning uppgår till 49 miljarder DKK). I ett pressmeddelande på Arlas webbsida säger vd Peter Tuborgh att avtalet förväntas fördubbla företagets omsättning på den ryska marknaden senast 2015 och att avtalet är ett led i ambitionen att bli ett av de ledande mejeriföretagen i Ryssland inom produktkategorin hårdost.

Drömmer du om en internationell karriär? Vi känner till flera agronomer som jobbar eller har jobbat i Ryssland och pratar du dessutom ryska så tror vi att många företag är väldigt intresserade av dig!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>