Upp eller ner på spannmålsmarknaden?

I ett tidigare inlägg skev vi om den stigande världsbefolkningen och hur det spås leda till ökade livsmedelspriser på grund av en ökad efterfrågan. Priserna verkar dock inte stiga på kort sikt visar information från IGC, International Grains Council. ATL skriver i en artikel att den globala spannmålsproduktionen förväntas bli rekordstor säsongen 2011-2012. Den totala produktionen beräknas uppgå till 1819 miljoner ton och beror bland annat på goda veteskördar i EU och Kazakstan. Men produktionsökningen kommer balanseras av en ökad livsmedelskonsumtion, i främst Kina. Världens spannmålslager skrivs alltså upp något men är fortfarande relativt låga.

vete + nyckelpiga

De snabba prisförändringarna har gjort att intresset för jordbrukets råvarumarknader har stigit, både från handelns och lantbrukarnas sida. Är du intresserad av råvarumarknaden och tycker det är spännande att följa utvecklingen av vetepriset? Agronomics är en fristående nyhetsbyrå vars verksamhet kretsar kring råvaror. Deras affärsidé är ”att förse lantbruksnäringen med beslutsunderlag som underlättar marknadsmässiga beslut avseende köp och försäljning av jordbruksrelaterad råvara”. Företaget förser affärsmässiga lantbruksföretagare med nyheter, information, utbildning och konsulttjänster.

Just nu söker Agronomics två nya medarbetare: en verksamhetsledare med ansvar för marknadsföring och försäljning samt en skribent med kunskap om och intresse för jordbrukets råvarumarknad.

Ansökan ska vara inne senast 7 november!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>