Stor efterfrågan på livsmedelsagronomer

Igår var det alumnikväll för livsmedelsagronomerna och det var programmets studieråd som var arrangörer. Olika livsmedelsagronomer var där och berättade om sig själva och sina jobb. Anna Erlandsson, livsmedelsagronom, jobbar på Scan som produktchef på marknadsavdelningen. Hon ansvarar för produktportföljen “Bulkprodukter”, vilket är köttråvara som säljs till olika charkföretag. Anna tycker att vi som agronomer är generalister med breda valmöjligheter och att “vi är lite som kameleonter!“.

Dessutom var kostekonomen Anna Sjögren inbjuden. Anna jobbar som frilansskribent för olika mattidningar och hon har även medverkat i SVT:s Landet Brunsås. Sjögren menade att det på arbetsmarknaden finns en stor efterfrågan på människor med kunskaper inom livsmedel, kostvetenskap och näring. Vi frågade vilken inställning det finns till livsmedelsagronomer i näringslivet och fick svaret att agronomer har ett stort kunnande med stark praktisk förankring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>