Street food + food trucks

Food trucks – alltså gatukök på hjul – är stort i många större amerikanska städer, typ San Francisco, Los Angeles och New York, sedan länge. Nu börjar trenden äntligen nå Sverige och Stockholm. Typisk gatumat som varmkorv och hamburgare har så klart funnits länge, den nya trenden är mer nyskapande mat. I senaste numret av ICA:s kundtidning Buffé finns en artikel om Fred’s food truck som puttrat runt på Stockholms gator sedan ett halvår. Mannen bakom företaget är Fredrik Melin och på menyn finns USA-inspirerande rätter som pulled pork, philly cheese steak och pastrami sandwich.

Bilderna är lånade från Instagram och #fredsfoodtruck. Ser inte helt fel ut med en Pulled Pork Sandwich!

Fredrik Melin säger till Buffé: “Jag är förvånad att det inte funnits food trucks i Stockholm längre. Det är inget fel på varmkorv men det måste gå att sälja annan, vällagad mat att ta med i handen också”. Det finns dock ett stort problem: i dagsläget finns inga tillstånd att sälja mat på gatan i Sverige. Att sälja mat från en food truck är alltså mer eller mindre olagligt. Stockholms stad undersöker just nu möjligheten att bevilja tillstånd för fasta platser för food trucks. Utöver Fred’s food truck finns även By brazboys på en fast plats på Vendevägen 94 i Mörby. Det bästa av allt är att fler food trucks är på gång i Stockholm. Jag längtar redan till mitt nästa Stockholmsbesök :-)

Solig helg! /Frida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>