Tacka Morberg för det

Omkring 60% av maten vi konsumerar i Sverige har producerats och förädlats här, resten importeras. Av naturliga skäl importeras majoriteten av all frukt och grönsaker som vi äter och självförsörjningsgraden för nötkött är futtiga 58%. Mat är något som intresserar svensken allt mer, kändiskockar som Mathias Dahlgren, Leif Mannerström och Per Morberg är våra nya hjältar och redan 2002 var kokboken årets julklapp. Vi på ABSOLUTAGRONOM.SE älskar Morbergs matlagningsprogram och kokböcker. Det är rejäla köttbitar, långkok, smakprov i kastrullen med fingret och en stor portion matglädje! Något som många av dom här kockarna lyfter fram är betydelsen av råvarans kvalitet och ursprung, här ska det köpas säsongsvaror och närproducerat (gärna hos den lokala slaktaren, var han nu finns?!). Kanske är det så att kockarnas vurm för lokala råvaror innebär ett uppsving för svensk mat och svensk livsmedelsproduktion? Vi hoppas det och tackar Morberg och andra kockar som bidrar till ett ökat intresse för (svensk) mat.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>