The Human Quest

Alla som läser vår blogg vet troligtvis vem AGRONOMEN (!) Johan Rockström är, dom flesta har nog också hört talas om den svenske naturfotografen Mattias Klum som fotar för bland annat National Geographic. Förra veckan tipsade vi om boken Maten och makten, och nu kommer ännu ett boktips. Vi vill inte vara tjatiga men det här måste vi bara blogga om! 

Idag släpps nämligen Rockströms och Klums bok “Vår tid på jorden” eller “The Human Quest” som är den engelska titeln. Förhoppningen med boken är att den ska inspirera ungdomar, politiker, företagsledare, Barack Obama, kändisar och alla andra till att förändra hur vi ser på oss själva och vår relation till planeten. 50 år av ohållbart resursutnyttjande börjar sätta sina spår på planeten. Ekosystemen är hårt pressade och vi håller på att slå i taket för vad jorden klarar av för att stödja vår civilisation. Om den här utvecklingen tillåts fortgå utan att vi gör något kan det få förödande konsekvenser för oss själva. Vetenskapen har inte lyckats kommunicera vad vi faktiskt vet om planetens tillstånd. Med hjälp av boken hoppas författarna att fler beslutsfattare och makthavare ska öppna ögonen för vad som håller på att hända. Förordet till boken är skrivet av ingen mindre än Bill Clinton.

Boken är en sammanfattning av den senaste vetenskapen inom området i kombination med Mattias fantastiska naturbilder för att visa vad som står på spel. Vad som krävs är enligt författarna en radikal förändring på hur vi ser på vår relation till planeten. Förutom att diagnostisera problemen, tar boken upp möjligheterna och bevisen för att en övergång till en hållbar framtid är möjlig. Vi rekommenderar att ta en titt på filmen nedan som handlar om just detta, ett inspirerande sätt att sprida den senaste forskningen!

I veckan hålls FN:s konferens om hållbar utveckling (Rio+20) i Rio de Janeiro, Brasilien. The Human Quest kommer att vara utgångspunkt för ett symposium där Nobelpristagare, Brasiliens miljöminister Izabella Teixeira och president Dilma Rousseff kommer diskutera miljö- och hållbarhetsfrågor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “The Human Quest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>