“The Steve Jobs of farming”

I somras skrev vi ett inlägg om hur den brittiska tidningen Farmers Weekly tillsammans med McDonalds dragit igång tävlingen The Farmers Apprentice. I stora drag är det en tävling som går ut på att hitta en ny ung lantbrukstalang. I själva tävlingen kommer 10 unga personer, under fem dagar, tävla om £10 000 genom att utföra olika lantbruks- och företagsrelaterade uppdrag. Nu har uttagningen skett och 10 finalister har utsetts av juryn! I slutet av oktober går själva tävlingen av stapeln och förstås kommer tävlingen sändas på nätet.

Eftersom det övergripande syftet med The Farmers Apprentice är att marknadsföra lantbruksbranschen bland unga människor är det lite kul att se vilka som sökt. Bland de sökande finns 22-åriga Annabell som jobbar med får och vill jobba för ökade vinster inom fårindustri. Där finns också 24-åriga Joneal som jobbar med företagsutveckling och vill lära sig mer om hur man kan föda en växande befolkning och 21-åriga Joshua som pluggat litteratur, jobbat för lantbrukspressen och vill starta sin egen butik med lokalproducerad mat. Av naturliga skäl tycker tycker vi på ABSOLUTAGRONOM.SE att en extra spännande finalist är 24-åriga Catherine som pluggat politik men vars ambition är:

“To become an agronomist and improve the knowledge transfer of agricultural science…”

En av de fyndigaste ansökningsvideorna stod dock Mike Mateer för. En 25-årig kille som sadlat om från en karriär i Londons bankvärld till att mjölka kor i Wales. Han menar att:

“My goal in life is to be the Steve Jobs of the farming world”  

Det första avsnittet av Farmers Apprentice kommer sändas den tisdag den 13 november på webben. Vem vet, det kanske kan bli en hit! En presentation av alla finalister + alla presentationsvidoes finns HÄR!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>