Trendspaning: humle

Ibland är det lustigt hur vissa saker plötsligt dyker upp överallt. För några veckor sedan var jag i ett område i Washington state där de odlade mycket frukt och vin. Men det fanns några odlingar som jag inte riktigt kände igen, det var klängande växter på tråd- och träanordningar som visade sig vara humle. Tydligen var just det här området en av de största humleproducenterna i världen, till och med större än Tyskland enligt dem själva. Bilden kommer från just Washington men är tyvärr tagen från en bil.

Hur som helst, när jag kom hem har jag sett nyheter om humle överallt. Kanske är det en förlängning av öl-trenden? Efter stort intresse för mikrobryggerier och fin-öl så är det nu intresset för humle som står på tur. Kolla bara den här reklamfilmen.

Ungefär i samma veva dök den här artikeln upp. Artikeln med rubriken “Will hops save this family farm” handlar om en gård utanför New York som satsat på just humle för att kunna överleva. Enligt artikeln är humlen tålig, behöver inte så jättemycket efterhållning och är väldigt eftertraktad på grund av det stora intresset för lokal öl. Och inte nog med det! Nu kommer också en ny svensk öltidning som heter just c/o HOPS.

Heja humlen!
/Brita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>