Varför äter man brunsås?

“Välkommen till det söta, feta, bruna, säkra och medvetna matens land. Här bågnar bokhyllorna av kokböcker och kylskåpen av halvfabrikat. Här är köttet billigt, limpan plastad, kocken stjärna, bonden bortglömd och mjölken helig. Varför äter vi svenskar som vi gör?”

Detta är introfraserna i SVT:s programserie “Landet Brunsås”. I programmet diskuteras svenskars matvanor och kulturella egenheter. Varje avsnitt har ett eget tema som till exempel mjölk, bröd eller socker. Programledare är komikerna Erik Haag, Henrik Schyffert och matskribenten Lotta Lundgren. Även lantbruks och livsmedelsjournalisten Ann Helen Meyer von Bremen är med i programmet och gör intressanta inlägg i diskussionen

Serien är slut för säsongen men har du en halvtimme över för lite träffsäker livsmedelshumor så gå in och kolla på svt play!


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>